Tommie Pondsteen.

Deel 1. Waar is Kwantum X?

uitgeverij: Gopher bv
ISBN 9789051796513

Dit is het eerste deel van Tommie Pondsteen. In dit boek raakt Tommie verstrikt in een waanzinnig avontuur wanneer de geheimzinnige Kwantum X het woord tot hem richt. Vanaf dat moment is er niets meer gewoon in Tommies toch al zo chaotische bestaan. Tragische, wonderlijke, uitgesproken griezelige maar soms ook heel ontroerende gebeurtenissen wisselen elkaar in een hoog tempo af. Alleen door het uiterste van zichzelf te eisen kan Tommie overleven en uitgroeien tot de held van dit verhaal. Maar waar is Kwantum X?

Tommie beleeft bizarre avonturen in een onvoorspelbare omgeving. Toch is er is meer echt aan dit verhaal dan de lezer zal vermoeden. Veel is echt gebeurd, soms op een wat andere manier, maar dat hoort nou eenmaal zo in boeken. Welke gebeurtenissen wel hebben plaats gevonden en welke niet zal niet worden verteld. Maar de vader van Tommie is beslist minder aardig dan de vader van de schrijver, en meisjes als Tommies zus bestaan, maar komen in zijn familie gelukkig niet voor. Net als Tommie heeft de schrijver veel lesuren geweid aan telekinetische experimenten, alleen lukte het hem nooit voorwerpen in beweging te brengen met zijn ogen. Zelfs de telekinesemeter heeft echt bestaan, al werd deze niet door de schrijver gemaakt, maar door een vriendje dat nog ongeschikter voor de schoolbank was dan hij.

Het verhaal is voorzien van voetnoten die ingewikkeld kunnen zijn. Lezers die minder filosofisch zijn of niet van koken of wetenschap houden kunnen deze gewoon overslaan. Maar ze zijn wel leuk en vaak ook heel interessant voor wie daar wel van houdt.

Een passage:

   GROINK! klonk het zachtjes in de klas.
Iedereen keek meteen naar Tommie, ook meester Dikkers. Maar omdat die niets leek te hebben gedaan ging de les weer verder.
   SNURFF! klonk het nu iets luider.
   "Oh Tommie," riep Peter en iedereen keek weer beschuldigend in zijn richting.
Hierdoor was Tommie de enige die zag wat die geluiden had gemaakt. Met open mond van verbazing en ogen zo groot als schoteltjes staarde hij onder het bureau van meester Dikkers. Daar zat het raarste beest dat hij ooit had gezien. Het was zo groot als een hond, helemaal roze en vrijwel kaal. Het had een belachelijk lange snuit met grote neusgaten, grote rechtopstaande ezelsoren en een lijf dat nog het meest van een grote geschoren haas weg had. Onhandig schuifelde het naar de stoel waarop meester Dikkers zat en legde zijn snuit in diens schoot.
   BLURP! sprak het dier wijsgerig en toen was het weg.
Uitgeverij Gopher
Tommy Pondsteen, waar is Kwantum-X?

Tommy Pondsteen, Vleugelloos Vliegend.

Tommy Pondsteen, Waar angst heerst.
Aardvarken in de hoek